VEJL!24

Dags för läger!

Sommarläger VELJ!24 | 28 juli till 3 augusti 2024 – Kragenäs – Tanumshede

Vi blir ca 67 personer från Landvetter scoutkår som åker på sommarens regionläger, VELJ!24. Temat för lägret är e fyra elementen, vatten, eld, luft, jord och det femte elementet jaget och det blir ca 2900 deltagare totalt från minst 84 kårer.
Mer detaljerad info finns på https://liv.scout.se/

Tid och plats

Tid

Helt läger: 28:e Juli – 3:e Augusti 2024 (alla utom spårare)
Halvt läger: 31:e Juli – 3:e Augusti 2024 (spårare)

Vem arrangerar lägret?

Föreningen Scoutläger i Väst står bakom lägret. Det är ett samarbete mellan de fem direktanslutna distrikten inom Scouterna i region Väst. Västbodal, Skaraborg, Västgöta Södra, Göteborg och Halland scoutdistrikt.
Landvetter scoutkår ansvarar för sina deltagare, sitt boende, matlagning och en del aktiviteter.

Lägerplatsen

Velj!24 kommer arrangeras på Kragenäs. Kragenäs är Göteborgsscouternas lägerområde i Tanumshede. Adressen är Myren 3, 457 91 Tanumshede. På lägerområdet finns det idag hygienbyggnader, badplats och fina lägerängar.

Lägerområdet, byar, boende

Lägerområdet kommer att delas in i många byar. På området finns det toaletter, tvättställ och dusch. Räkna inte med värme i duscharna. Vi kommer att bli tilldelade att bo i en by och har vi tur så delar vi den med en eller flera andra kårer. Vi har fått goda vänner på det sättet många gånger tidigare. I byn bor och äter vi. Kanske också genomför aktiviteter.

Kåren tar med allt lägermaterial som behövs till kårens deltagare, såsom tält, köksutrustning och verktyg. Spårare (åk 2-3) och Upptäckare (åk 4-5) kommer att bo i tält. Äventyrare (åk 6-8) och äldre scouter kommer sannolikt bo i vindskydd.
Vuxna bor i tält men inte med scouterna. Scouterna bor ålders- och könsfördelat. Tält till vuxna finns men man får ta med eget tält/tarp och/eller kanske en campingstol/pall om det önskas.

Kontakta då lägerkommittén frammåt sommaren för transport velj24@landvetterscout.se så slipper ni ta det på bussen. Liggunderlag, sovsäck m.m. enligt packlistan. Även på sommarläger blir det kallt åtminstone någon natt.

Hur är det med badmöjligheter?

Lägerplatsen ligger intill havet och det finns tillgång till badplats. Dock rekommenderas badskor då det finns vassa snäckor och stillahavsostron / japanska jätteostron. Lägerplatsen Kragenäs informerar att det varje år är folk som skurit upp fötterna när de inte haft badskor.

När det närmar sig… Kika på nedanstående

Transport t.o.r. lägret

Göteborgs scoutdistrikt arrangerar busstransport för ca 1000 deltagare från distriktet inklusive Landvetter scoutkår. Det dröjer nog till maj/juni när vi får info om var samlingsplats för oss kommer att vara.

Samling

Mer info kommer närmare lägret

Packlista

Vi bedömer att den kommer att se ut som den brukar för de som åkt på läger tidigare. I väntan på mer info från lägerplatsen och den lägerkommittén så hänvisar vi tillsvidare till:
Kårlägrets packlista »
Förklaringar och förtydliganden om packlistan »

Mobiltelefon

Vi rekommenderar att mobiltelefon inte tas med på läger. Se vårt infoblad om det här »

Mat

Under lägerveckan kommer det serveras en varierande meny innehållande kött/fisk/fågel/vegetariskt. Maten hämtar vi hos matfunktionen på lägret och tillsammans med kårens egna köksmaterial förbereder, tillagar, äter (😊), diskar och städar vi undan efter oss.

Varje deltagare behöver bara ta med tallkrik, bestick, mugg osv enligt packlistan. Tillsamans lagar vi frukost, lunch, middag och kvällsmat. Det kommer också att däremellan finnas tillgång till frukt, vatten, saft, fika kanske och annat gott som brukar fixas. Detta i erfordeliga mängder.

Specialkost

Matfunktionen på lägret kommer jobba för att tillgodose alla olika typer av specialkostbehov.

Kiosk/café

Enligt uppgifter kommer det finnas flera caféer och kiosker. Kortbetalning och Swish kommer erbjudas i första hand. Eventuellt kommer betalning med kontanter erbjudas men det är ej fastlagt ännu.

Vad blir det för program?

Lägret kommer erbjuda två typer av programaktiviteter. Programpass baserat på lägrets tema samt spontanprogram där kårerna själva väljer och skapar sin aktivitet. Programpassen följer lägrets tema och är åldersanpassade. En vanlig dag på lägret kommer att innebära pass på förmiddagen, eftermiddagen och kvällen.
Vi kommer även göra en speciell utmanarhubb (Utmanare åk 9 ) med olika typer av aktiviteter. Det blir självklart också lägerbål m.m. Dessutom kommer det att finnas aktiviteter för ledare.

Utmanarhubben

För lägrets utmanare finns utmanarhubben. Den kommer ligga en bit ifrån övriga lägerområdet. Här finns allt som utmanarna kan önska sig. Mys och ro, musik och natur, samvaro och avskildhet. Utmanarhubbens avskilda placering möjliggör lite längre öppettider än övriga lägret, utan att störa. Läs mer här »

Vuxenprogram

Lägret har också ett program för alla vuxna. Det kommer bestå av olika former av erfarenhetsutbyten och utbildningar. Både med kurslärare men också under mer informella stunder över en kopp kaffe. Det kommer finnas något spännande för alla vuxna varje dag. Läs mer här »

Kostnad, betalning mm

Kostnaden för detta arrangemang är:

Upptäckare/Äventyrare/Utmanare (hel vecka): 2350:-
Spårare (halv vecka): 1240:-
Ledare/Förälder (hel vecka): 1050:-
Ledare/Förälder (halv vecka): 600:-
I denna summa ingår transport och alla kostnader för lägret

Betalning

Sista inbetalningsdag är 25:e Mars, men om ni har möjlighet gärna innan då det är en hel del administration för att anmäla oss till lägret. OBS! För att vi skall kunna pricka av era inbetalningar så vill vi gärna att ni gör en inbetalning per person.
Betalning gör ni genom att scanna nedanstående QR-koder:

Scout - Hel vecka
Scout - Halv vecka
Ledare o Förälder - Hel vecka
Ledare o Förälder - Halv vecka

Avbokningsvillkor

Efter den 25/3 gör vi den slutgiltiga anmälan till lägret, följande avbokningsvillkor gäller därefter:
Villkor från lägret:

  • Avanmälan före 15/5, återbetalning med avdrag på 300kr
  • Avanmälan efter 15/5, återbetalnings endast med läkarintyg (avdrag 300kr)

När det gäller Landvetter scoutkårs övriga kostnader för lägret återbetalas avgiften minus de kostnader som kåren redan haft för deltagaren i de två fallen ovan.

Med vänliga hälsningar
Lägerkommittén Sommarläger 2024
Lägerchef Fredrik Öhgren, fredrik.ohgren@landvetterscout.se, 072-744 11 05
Säkerhetsansvarig, Anders Ingvarsson, anders.ingvarsson@landvetterscout.se, 072-246 31 46
Mat och allt-i-allo, Jonas Engström, jonas.engstrom@landvetterscout.se, 070-560 80 26
Allt-i-allo, Kristian Wannheden, Kristian.Wannheden@landvetterscout.se, 0705-08 03 63

Vid allmänna frågor eller funderingar når du hela lägerkommittén på: vejl24@landvetterscout.se